Burkolattípusok

Az alábbi burkolatokkal foglalkozunk!

MODULSZŐNYEG

A modulszőnyeg legnagyobb előnye, hogy 50×50 cm-es merev lapokból áll, melyeket fixáló ragasztóval rögzítünk, így sérülés vagy kopás esetén könnyedén, laponként cserélhető. Magas kopásállósága miatt remek megoldást jelent nagy igénybevételnek kitett helyiségekbe (irodák, folyosók, stb.), ezen felül antisztatikus és tűzvédelmi besorolása (Bfl-s1 + Cfl-s1) is nagyon kedvező. Álpadlóra is lefektethető, ráadásul egy kis fantáziával egyedi minták kialakítása is lehetséges vele; a különböző színeket keverve és mintázatokat vegyítve egyedi és változatos burkolatokat hozhatunk létre.

PADLÓSZŐNYEG

Padlószőnyeg előnyei közé sorolható, hogy bensőséges, otthonos és barátságos atmoszférát teremthetünk vele. Emellett elnyeli a lépések zaját és hozzájárul a padló hőszigeteléséhez. Mintás és egyszínű kivitelben is emeli a helyiség hangulatát, előszeretettel választják hotelszobák és folyosók melegburkolására. A választásnál fontos szempont a helység forgalma és a várható szennyeződés mértéke. Amennyiben a felhasználás módjához megfelelő minőségű burkolatot választunk, akkor hosszútávon élvezhetjük a szőnyegpadló előnyeit.

PVC PADLÓ

PVC-k kiválóan utánozzák a természetes anyagok felületét, viszont azok rossz tulajdonságai nélkül: felületük csökkenti a lépészajokat, remek hőszigetelők. Kopásállóságuk magas, hiszen a PVC burkolatok akár évtizedeken keresztül képesek megőrizni esztétikai tulajdonságaikat. Emellett felületük nem színeződik el vegyszerek hatására, ráadásul a PVC burkolatok vízálló tulajdonsága miatt széles a felhasználási körük. Az egészségügyben, oktatási intézményekben, tömegközlekedési járművekben szinte kivétel nélkül találkozhatunk pvc padlókkal. A széles körű termékkínálat között mindenki megtalálhatja az elképzeléseinek megfelelő mintákat és színeket. Speciális változatai különféle fizikai jellemzőkkel vannak felvértezve, mint például a csúszásmentes szemcsés, vagy a grafitot tartalmazó elektromosan vezetőképes típus.

LVT (VINYL)

A vinyl padló legnagyobb előnye, hogy 100% -ban vízálló, így tehát ideális olyan helyekre is, mint alagsor, étterem és kávézó. Emellett a vinyl padlóburkolatok nagyon tartósak, magas kopásállósággal rendelkeznek, amelyek ellenállnak akár az üzletekben lévő komoly gyalogos forgalomnak is. A nagyobb kereskedelmi helyiségek számára előnyös lehet a ragasztott vinyl padló installációja, hiszen tartós és könnyen karbantartható. A vinyl padló telepítése történhet úsztatott módon (clikk), vagy ragasztással. A megfizethetőség, a tartósság és a megjelenés miatt egyre több iroda-és üzlet tulajdonos dönt a  vinyl padló mellett.

LAMINÁLT PADLÓ

A laminált padló egyik kiemelkedő előnye, hogy nagyon könnyen, gyorsan lerakható és rendkívül széles szín és minta választékban kapható. Megjelenésében az eredeti fa padló hangulatát idézi, ám a parkettától eltérően sokkal jobban ellenáll a mechanikai hatásoknak és könnyebben tisztítható. Mivel a laminált padlónak csak az alsóbb rétegei tartalmaznak fát, azt is préselve, a felső rétege viszont műanyag, így időtálló, hiszen nem fog összeszáradni vagy megrepedezni, mint a fa burkolatok, ráadásul  magas kopásállósággal is bír – bár természetesen érdemes az igénybevételtől függően kiválasztani a megfelelő típust – komolyabb sérülés esetén azonban felcsiszolni nem lehet, mindenképpen cserélni kell.

SZALAGPARKETTA

A szalagparketta népszerűsége megjelenése óta töretlen, ugyanis lerakása egyszerű és akár többször is újracsiszolható, így igazán tartósnak mondható, ráadásul 100%-ban természetes alapanyagokból készül, éppen ezért járófelületi mintázata különleges és egyedi az alapanyag erezetének köszönhetően. A szalagparketta rendkívül stabil, antisztatikus, és antiallergén, könnyen és egyszerűen tisztántartható, ráadásul a click – rendszernek köszönhetően egyszerű a lerakása is. Továbbá, mivel “úsztatva” kerül leburkolásra, tehát nincs leragasztva az aljzathoz, így egy esetleges sérülés esetén is egyszerűen cserélhető.