Minden a jó alapoknál kezdődik

Néhány szóban az önterülő aljzatkiegyenlítőkről

Csak jó alapokra lehet elsőrangú melegburkolatot készíteni, éppen ezért mindennél fontosabb, hogy megfelelő minőségű aljzatot hozzunk létre a burkolás előtt, melyre a szalagparketta vagy éppen a szőnyeg kerül majd, hiszen ezek mindegyikéhez elengedhetetlen a tiszta és egyenletes aljzat megléte. Napjainkban tucatnyi építőanyag-gyártó kínál aljzatkiegyenlítőket, a legkülönlegesebb felhasználási területekre is. A választásnál sok tényezőt érdemes figyelembe vennünk, hogy az aljzatnak és az aktuális burkolatnak megfelelő segédanyagot használjunk fel.

Amennyiben az érintett terület egyenetlenségei nem érik el a 3 cm-t, akkor erre alkalmas önterülő aljzatkiegyenlítő használatával ki tudjuk egyenlíteni. A név azonban ne tévesszen meg senkit: természetesen az önterülő kifejezést nem érdemes szó szerint érteni, mindenképp ajánlott szakember közreműködése az anyag terítéséhez a megfelelő minőség eléréséhez.

Mikor önterülő aljzatkiegyenlítőt választunk, mindenképpen vegyük számításba, hogy ezek az anyagok kifejezetten beltéri használatra lettek kifejlesztve. Elengedhetetlen a hozzá  való alapozó megfelelő felhordása. Tapasztalatok alapján a barkácsáruházak belépőszintű termékei csak korlátozottan alkalmasak egy  „tükör” aljzat készítésére, de a nemzetközi világcégek közepes szinttől felfelé tartó árfekvésű termékei használatával ez tud működni és a reklamáció is elhanyagolható.